Atelier Împâslit

  • Placeholder

Te invităm să descoperi cum poate fi lucrată lâna, astfel încât să obții tablouri, decorațiuni, jucării sculptate și chiar accesorii și obiecte vestimentare. În funcție de lucrarea aleasă, se folosesc tipuri diferite de lână, ace de dimensiuni și forme variate, iar în unele cazuri apă și săpun. Astfel, lâna cardată (scărmănată) este potrivită pentru a sculpta sau pentru a picta cu acul de împâslit, iar lâna fină (pieptănată) este ideală pentru decorațiuni pufoase precum zâne și îngerași. Pentru obiecte vestimentare se pot folosi în amestec cele două tipuri de lână împreună cu fire de mătase.

Minunăția lucrului cu lână este că poți modela și aranja până ajungi la forma dorită. Fiecare lucrare este unică, deoarece nu se lucrează după un șablon, ci se pune accentul pe creativitate și imaginație. Fiind un material natural, recomandăm introducerea copiilor în tainele acestui meșteșug încă de la vârste fragede.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina de prezentare a maestrului de împâslit: Woolandcolours

Număr maxim de participanți: 7

Durata atelier: 2 ore / ședință

Vârsta: atelierul se adresează tuturor categoriilor de vârstă.
Pentru copii cu vârsta mai mare de 8 ani nu se solicită prezența unui adult însoțitor. Pentru cei mai mici, cu vârsta mai mică de 8 ani, se solicită însoțitor pe durata atelierului.

Pret: 50 lei / persoană / ședință.

Club Şah

  • Placeholder

N-avem cuvinte destule ca să indemn pe părinți și pe dascăli să indrume preocuparile elevilor spre șah.” (Mihail Sadoveanu)

Şahul, ca disciplină sportivă şi intelectuală, este mult mai mult decât o serie de abilităţi practice sau de antrenament combinatoric. Şahul este o şcoală a voinţei şi a perseverenţei, pe care trebuie să o deprinzi de mic, pentru ca atunci când ajungi la maturitate, să îi culegi fructele.
Pornind de la credința noastră că şahul are certe virtuţi pedagogice, fiind un excelent antrenament atât pentru creier, cât şi pentru întărirea caracterului, oferim părinţilor doritori şi copiilor talentaţi oportunitatea unei formări în şah la cele mai înalte standarde.
In acest sens, am creat o programă adaptată categoriilor de vârstă ale copiilor, abilităților acestora, interesului si timpului disponibil pentru studiu.

Oferta noastră cuprinde:
– Caiete / cărți cu exerciții de șah.
– Lecții de șah adaptate fiecarui nivel in parte.
– Analizarea partidelor de șah jucate.
– Organizare competiții de șah.

Structura lecțiilor de șah este următoarea:
– Nivel incepător – lecțiile sunt concepute pentru a-i ajuta pe copii sa se familiarizeze cu tabla de șah și piesele, să deprindă regulile de bază, noțiuni simple de tactică și maturile de baza (matul cu dama, matul cu turnul).Durată lecție : 1 oră.
– Nivel mediu – lecțiile sunt concepute pentru a ajuta micii șahiști, deja, să exerseze noțiunile dobândite și să aprofundeze strategia in șah. Durată lecție : 1 oră.
– Nivel avansat – se adresează copiilor care doresc să realizeze performanță in șah, pregătindu-i pentru participarea la diverse competiții .Durată lecție : 2 ore.

Tarife club:
– Inițiere – o singura sedință de o oră : 50 lei
– Abonament 4 lecții de câte o oră nivel incepator / mediu : 200 lei.
– Abonament 4 lecții de câte două ore nivel avansat: 300 lei.

Copiii vor învăţa:
– Noţiuni de tactică şi motivele tactice de bază.
– Motive de mat.
– Noţiuni simple de strategie.
– Principiile jocului de şah.
– Cum să îşi dezvolte corect piesele şi ideile ce trebuiesc urmărite în timpul unei partide de şah.
– Cum să formuleze şi să ducă la bun sfârşit un plan de joc.

Garanţia noastră în acest sens este dată de performanţele deosebite ale antrenorului nostru de şah, Maestră Internaţională și antrenoare certificată de către Federația Internațională de Șah, Raluca Sgircea. Iată-i povestea:

„Am început să învăţ şah la vârsta de 3 ani de la tatăl meu, care este un mare pasionat al acestui joc. Cu el m-am antrenat şi tot el a fost singurul meu adversar până la vârsta de 5 ani, când a decis că ştiu suficient de bine pentru a mă înscrie la clubul din oraş, Drobeta-Turnu Severin. Prima mea încercare de a face parte dintr-un club a eşuat, căci eram mult prea mică pentru a fi acceptată. Aşa că am continuat să mă antrenez şi să joc cu tatăl meu până când, jumătate de an mai târziu, am participat la un concurs local şi am obţinut rezultate foarte bune în faţa jucătorilor mai experimentaţi. Am câştigat chiar şi o cupă micuţă (prima!) pe care am reuşit să o sparg până acasă din cauza bucuriei mele nestăvilite. Din acest moment am fost acceptată la club şi, în afara orelor de lucru de acasă, am început să primesc lecţii şi acolo, în fiecare weekend.

Primul turneu oficial pe care l-am jucat a fost la vârsta de 6 ani la Eforie Nord, unde am câştigat locul 3 la grupa sub 10 ani. Un an mai târziu am început să joc în campionatele naţionale, iar prima medalie (de argint) a venit în anul 1998, la vârsta de 8 ani. Am repetat această performanţă şi în anul 1999, calificându-mă pentru a doua oară la Campionatul European. În acelaşi an am reuşit să obţin unul dintre cele mai importante rezultate ale carierei mele şahiste, titlul de Campioană Europeană la vârsta sub 10 ani. Am continuat să particip în campionatele naţionale, unde am caştigat numeroase medalii, dar şi în campionatele europene, cu rezultate foarte bune – multiple medalii la şah rapid şi blitz şi locul 4 la şah clasic la categoria sub 12 ani în 2001.
În anul 2004 m-am mutat în Bucureşti, un pas dificil pentru mine, căci tocmai începusem liceul. Totuşi, a fost alegerea corectă, căci deja călătoream periodic aici pentru a mă antrena cu Marele Maestru Internaţional Constantin Ionescu.
Titlul de Maestră Internaţională mi-a fost acordat în anul 2011 după ce am obţinut ultima normă în campionatul naţional de senioare, unde m-am clasat pe locul 4. Prima normă de Mare Maestră Internaţională a sosit în anul 2014, în turneul din Benasque, Spania.

În prezent continui să joc numeroase turnee atât în ţară, cât şi în străinătate, însă mă dedic şi antrenoratului de copii şi juniori.”
Mai multe despre Raluca.